Oktober is de maand van bewustwording voor cyberveiligheid en een jaarlijkse herinnering voor alle Nederlanders om veilig online te blijven. Op deze pagina geven we je meer informatie over de verschillende events en acties die je als organisatie kan bijwonen deze cybersecurity maand.
De cybersecurity maand gaat over het creëren van bewustwording rondom online veiligheid, zoals het vergroten van kennis over cybersecurity en het stimuleren van cyberveilig gedrag. Dit initiatief is begonnen in 2004 in de verenigde staten, de president van Amerika en het Congres riepen toen oktober uit tot ‘Cybersecurity Awareness Month’.
Europa lanceerde dit initiatief pas in 2012 en sindsdien staat deze maand internationaal bekend als cybersecurity maand. Dit jaar vindt dus de elfde Europese cybersecurity maand plaats. Tijdens deze maand zetten nationale en internationale partijen zich in om de bewustwording over cybersecurity te vergroten.
Ook Surelock zet zich in om de bewustwording over cybersecurity te vergroten. Dit doen we door middel van verschillende leuke acties.
De eerste actie is dat Surelock deze maand trakteert op een gratis phishing simulatie t.w.v. €350,- voor 20 collega’s van een organisatie. Hiermee kunnen organisaties testen hoe weerbaar hun organisatie is tegen cyberdreigingen. Aanmelden kan gemakkelijk via deze pagina: https://hubs.li/Q0244TB90
Daarnaast is deze maand onze phishing poster gratis te downloaden op onze website. Deze poster kan opgehangen worden bij organisaties om de bewustwording over cybersecurity op de werkvloer te verhogen. Deze phishing poster is gratis te downloaden via deze pagina: https://marketing.surelock.nl/nl-nl/phishing-poster
Zet automatisch update aan voor al je apparaten en software. Dit zorgt ervoor dat je altijd gebruik maakt van de nieuwste versies die aanwezig zijn. In de video hieronder vertelt Google je meer over het nut van het update van je apparaten.
Schakel multi-factor authenticatie in om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan al je accounts. In de video hieronder vertelt Google je er meer over:
Bescherm je belangrijkste gegevens tegen bedreigingen en voorkom het verlies van data door de belangrijke bestanden te back-uppen.
Wachtwoordzinnen zijn wachtwoorden die 4 of meer willekeurige woorden gebruiken. Denk hierbij aan het wachtwoord: “De vakantie 2 jaar geleden was superleuk” Breng je accounts niet in gevaar door wachtwoorden of wachtzinnen opnieuw te gebruiken. Maak gebruik van een wachtwoordkluis om veilige en unieke wachtzinnen te genereren of op te slaan.
Neem contact op met de cyberspecialisten van Surelock Wij kunnen jullie verder helpen met het in kaart brengen van de risico’s van jouw organisatie. Zowel op het gebied van mens, proces als techniek.