Cyber Security, waarom zou je daar nou mee beginnen? Dit zijn de 7 redenen om het niet te doen. Dat levert toch niks op? Wij zijn toch al heel erg goed beveiligd? Dit zijn veelvoorkomende antwoorden die wij vaak horen als gesprekken over cyber veiligheid beginnen. Wij zullen uitleggen waarom deze antwoorden niet goed zijn.
Bij ons valt niets te halen.
Betaal je salaris of betaal je leveranciers? Een infectie kan bedrijfsbestanden versleutelen en het onmogelijk maken om door te werken, tot er betaald wordt. Het wijzigen van rekeningnummers in de centrale administratie komt ook voor, zodat facturen op de rekening van de hacker betaald worden. Er valt dus wel degelijk wat te halen wanneer je cyber Security niet op orde is.
Wij zijn heel erg goed beveiligd.
Dat is geweldig! Maar weet wel, alles is te hacken. In 2016 daagde het Pentagon hackers uit om het Pentagon proberen te hacken. Hackers over de gehele wereld konden eraan meedoen. In totaal werden er 138 manieren gevonden om binnen te komen. Bij jouw bedrijf lukt dat dus ook.
Wij hebben een erg goede IT’er.
Goede IT’ers staan aan de basis van elke verdediging, net als bij fysieke beveiliging heeft iedereen een sleutelrol. 91% van de hacks zijn afkomstig door een menselijke fout, een medewerker die op een bepaald moment de verkeerde beslissing neemt. De IT’er is dus zeker niet de enige die een verantwoordelijkheid draagt over de cyber Security van een bedrijf.
Informatiebeveiliging levert niets op.
In elke branche is het beveiligen van gevoelige informatie een must. Door informatievoorziening goed te beveiligen, voorkom je reputatieschade en dat je aansprakelijk gesteld wordt. Levert het niets op? Dus echt wel!
Cyber Security belemmert het proces.
Goede security is een zorgvuldige afweging tussen technische, organisatorische en administratieve maatregelen, met de nadruk op zorgvuldig. Een goed ontwikkeld securitybeleid staat primaire processen nooit in de weg.
Wij zijn geen doelwit voor criminelen.
Cybercriminelen hebben het waarschijnlijk niet op jou voorzien, maar dat betekent niet dat je geen slachtoffer kunt worden. Integendeel, hackers ontwikkelen systemen die volledig autonoom op zoek gaan naar kwetsbare systemen. Schieten met hagel, zogezegd. Je kunt dus altijd slachtoffer worden.
Onze medewerkers herkennen altijd alle phishing-emails.
75% van alle medewerkers is precies daarvan overtuigd. In de praktijk wijst onderzoek uit dat slechts 3% in staat is om daadwerkelijk alle phishing mails te herkennen. Één verkeerde klik kan genoeg zijn een hacker toegang tot het netwerk te geven.
Er zijn echter ontelbare redenen om wel aan de slag te gaan met cyber Security. Wacht niet langer en kies voor veiligheid. Voorkomen is beter dan oplossen. Benieuwd of jij of je medewerkers in staat zijn een phishing mail te herkennen? Doe nu de gratis nulmeting!